ZURINAH HASSAN IALAH SASTERAWAN NEGARA MALAYSIA

KOMEN

Wednesday, December 20, 2006

RAIHANI DAN FAIZ

Yang bermain keyboard itu anak sulungku Raihani Mohamed Saaid. Dia juga seorang penulis muda yang gigih. Sajak-sajaknya telah tersiar di majalah-majalan Dewan Sastera, Berita Minggu dan penerbitan-penerbitan lain. Tahun lalu dia memenangi Hadiah Sastera Perdana bersamaku. Itulah kenangan indah buat kami. Raihani baru konvo tahun 2006 , muncul penerima Anugerah Dekan untuk Seni Persembahan. Berpengalaman menulis skrip filem dan TV. Dah menang hadiah Finas, buat voice over untuk RTM , pembantu penerbit rancangan TV.
Buat masa ini belum ada jawatan tetap.

Gambar ini diambil oleh Nisah Haron pada majlis penutup Minggu Penulis Remaja Dewan Bahasa dan Pustaka 2006. Dia dilantik sebagai mentor . selain menulis dia juga bermain piano dan clarinet. Seronok katanya diberi peluang menjalankan kerja-kerja seperti ini. Dia sangat berterima kasih kepada DBP.
Ini gambar anakku yang ke empat, Muhammad Faiz yang memperkenalkan dirinya sebagai Ninja diambil dari myspace.com/ninjagaban. Dia sekarang sedang belajar di UTM Skudai Johor, Insya Allah akan konvo tahun 2007 dengan ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan Elektrik /mikatronik (tak tau nak eja macam mana). Dia ni lagi gaban main muzik. Hampir semua alat termasuk keyboard, guitar, violin, harmonika, seruling.

1 comment:

 1. Assalamu'alaikum Puan Zurinah,

  Saya seorang penulis amatur dan peminat puisi.

  Saya siarkan keratan akhbar yang memaparkan keratan akhbar puisi puan yang pernah disiarkan dahulu:

  http://alangbidara2.blogspot.com/

  Sekian terima kasih.

  ReplyDelete